ТЕХНОЛОГИЯ ВЯЖУЩИХ МАТЕРИАЛОВ
Для пользователей

Читать ЛС ()

Гость, мы рады вас видеть. Пожалуйста зарегистрируйтесь или авторизуйтесь!


Поиск
Наша группа

Реклама

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0


Цемент [108]
Новости на рынке цемента
Известь [1]
Новости на рынке извести
Гипс [4]
Новости на рынке гипса
Видео [9]
Видеоматериалы
Общее [59]
Актуальные новости
Выставки [7]
Анонс строительных выставок
Кирпич [13]
Новости на рынке строительного кирпича
Строительные материалы [87]
Новости на рынке строительных материалов
Бетон и железобетонные изделия [15]
Новости на рынке бетона и железобетонных изделий
Статьи [7]
Статьи, обзоры, события
Аналитика [1]
Наши статьи, аналитика, познавательные новости
10:28
Бізнес бореться з контрафактом

      Представники цементної промисловості України, які працюють прозоро і є сумлінними платниками податків, стурбовані ситуацією, що склалася в галузі. Останнім часом на українському ринку з’явилася велика кількість неякісного фасованого цементу контрафактного й контрабандного походження, через що чесні виробники програють конкурентну боротьбу перед споживачем. Це призводить до значних проблем в легальному цементному бізнесі, спричиняє «діри» в бюджеті, завдає непоправної шкоди будівництву та економіці держави в цілому.

     За підрахунками експертів Асоціації підприємств і організацій цементної промисловості «Укрцемент», в Україні через фальсифікацію продукції, збільшення обороту небезпечної і невідповідної діючим нормам продукції збитки виробників цементу сягають понад 400 млн. грн. щорічно. При цьому особи, винні у розповсюдженні незаконної продукції, фактично не несуть відповідальності. Одна із причин такої ситуації, пояснює керівник Асоціації «Укрцемент» Петро Лопатьєв, полягає в тому, що згідно з чинним законодавством, особи, винні у фальсифікації та іншому незаконному обороті продукції, підлягають досить незначним адміністративним санкціям. Такі санкції абсолютно не можна порівняти з прибутками, які правопорушники отримують від незаконного обороту фальсифікованих товарів.

    «Саме тому ми були змушені звернутися до Українського союзу промисловців і підприємців, який завжди відстоював інтереси чесного й прозорого бізнесу, веде активну боротьбу з контрафактною і контрабандною продукцією та вболіває за ефективний розвиток національного товаровиробника. Разом з ним ми взяли участь у підготовці змін до Закону України «Про ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції» (щодо посилення відповідальності за правопорушення), який спрямований перш за все на боротьбу з нечесною конкуренцією, контрафактом та захищає сумлінного виробника», - зауважив П. Лопатьєв. Не може не дивувати в цьому сенсі безпідставна оцінка голови Комітету ВРУ з питань промислової і регуляторної політики та підприємництва Н.Королевської даного законопроекту, яка ставить знак рівності між легальним і тіньовим бізнесом, називаючи прагнення підтримати чесних виробників «проханням посилити тиск на них». Згадка про унтер-офіцерську вдову, яка сама себе висікла, дуже підходить до самої пані Королевської, яка вдається до популістських та кон’юнктурних заяв, замість того, щоб заглибитися у реальні проблеми підприємців та сприяти їх вирішенню.

     Справка. Асоціація «Укрцемент», Український союз промисловців і підприємців й надалі докладатимуть зусиль з захисту вітчизняного ринку цементу, видаленню з нього неякісної та нелегальної продукції, запобіганню можливості подальшого незаконного обороту продукції.  

    По материалам: ukrcement.com.ua

Категория: Цемент | Просмотров: 512 | Добавил: Mishanya | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]

!!!ВНИМАНИЕ!!! При копировании материалов с сайта XTBM.info - гипер ссылка ОБЯЗАТЕЛЬНА!         Cтраница с ссылками XTBM.info            !!!Уважайте чужой труд!!!Увага! Якщо ви є правовласником і не бажаєте щоб ваш матеріал знаходився на цьому сайті, звяжіться з адміністрацією
XTBM.info © 2010-2024